Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

Medier i SverigeLiten

SAMARBETE MED TS

Medie- och prisuppgifterna i tidningsdatabasen ovan uppdateras i samarbete med TS Mediefakta.

TS reviderar, enligt överenskomna regelverk, svenska medier och ger mediemarknaden opartiskt granskad och sammanställd information.

TS-Mediefakta

Mediafacts - ny onlineplattform för medieplanering

Nu lanseras Mediafacts, en onlineplattform med aktuell och kontrollerad fakta för över 1 200 svenska digitala- och printmedier. Den bygger på data från Kantar Sifo,TS och comScore, fokus är på räckvidder, upplagor, webbstatistik, målgrupper och prisinformation, skriver TS i ett pressmeddelande.

Uppdaterad branschstatistik

TU:s grundläggande och säljande fakta om den svenska dagstidnings- och mediemarknaden har uppdaterats. Här finns branschstatistiken samlad med information om räckvidder, medievanor och mycket annat. Länk här.

Ny studie från Nordicom: Kampen om reklamen

Globala it-bolag svarade för hela den samlande tillväxten i de digitala reklaminvesteringarna under 2015 och 2016, visar en färsk studie från Nordicom. Studien undersöker hur konkurrensen från globala digitala reklamplattformar påverkar möjligheten att finansiera nyhetsjournalistik i Norden. Läs mer.

Nya upplagor och räckviddssiffror

Kantar Sifo publicerar idag mediernas räckvidder i ORVESTO Konsument 2016 Helår. Undersökningen har genomförts under året och totalt 39 034 personer har deltagit. Vidare finns TS-upplagorna för 2016 nu publicerade av TS Mediafakta.

Riktlinjer för digitalt produktionsmaterial

Riktlinjerna har tagits fram av Grafiska Företagen för att underlätta för de kunder som tillhandahåller tryckerier med digitalt produktionsunderlag. Informationen har tagits fram i samarbete med Svenska Förläggareföreningen, Sveriges Annonsörer, Sveriges Kommunikationsbyråer och Sveriges Tidskrifter.

Länk till information här.