Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

tu_small

 

510-200_Godis

Färginställningar & ICC-profiler

För att dina bilder ska bli bra i dagspress behöver de anpassas för de speciella förutsättningar som råder vid dagstidningstryck. Ta hjälp av ICC-profiler, färginställningar och rekommendationer för att skapa de bästa bilderna.

Ett inställningspaket för färginställningar och ICC-profiler, finns nedan. Profilpaketet innehåller ICC-profiler för färg- och gråskalebilder, färginställningar till Adobes programvaror samt instruktioner.

Profilerna hjälper dig med:

  • att konvertera RGB till CMYK eller gråskala för att trycka i dagsress. Utan en ICC-profil riskerar bilderna att förlora nyanser och detaljer i mörka områden.
  • att simulera hur CMYK- eller gråskalebilden kommer att se ut i tryck, på din bildskärm. För att det ska fungera behöver din bildskärm vara korrekt kalibrerad. Läs mer om kalibrering under Skärmkalibrering och referenstryck

zipLadda hem profilpaketet (zip)

Vill du veta mer om bearbetning och anpassning av foton för dagspresstryck? Beställ Färgguiden!

Till vänster tryckt resultat av en bild som är anpassad för dagspress med icc-profil. Till höger en bild i tryck utan anpassning med icc-profil.

 

 

Share Link: Dela länk: Google Yahoo MyWeb Facebook Myspace