Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

Medier i SverigeLiten

TU Internetbarometer: Rekordkvartal för morgontidningarna på nätet

Under sista kvartalet 2011 ökade morgontidningarnas annonsintäkter på nätet med hela 26 procent jämfört med motsvarande period 2010. Morgontidningssajterna ökade nära dubbelt så mycket som den samlade displayannonseringen under Q4. Det visar TU Internetbarometer som görs i samarbete med IRM och som redovisar nettointäkter från mer än 60 morgontidningssajter.

Kvällspressajterna ingår inte i statistiken. Såväl storstadssajter som landsortssajter ökade och annonsintäkterna uppgick till 153 Mkr, vilket är den enskilt högsta rapporterade kvartalssiffran sedan mätningarna började 2007. Storstadssajterna stod för 91 Mkr och landsortssajterna för 62 Mkr.

- Sammantaget är det här en väldigt positiv utveckling för annonsintäkterna på nätet och innebär att annonseringen följer med den pågående strukturomvandlingen, säger Fredrik Rogberg, analyschef på TU.För helåret 2011 ökade annonsintäkterna för morgonpressens sajter med 9 procent, jämfört med 2010. Storstadssajternas annonsintäkter ökade med hela 14 procent på helåret, medan landsortssajterna ökade med 3 procent.

 tabinternet4 ny

Notering: Kvartalssiffrorna är reviderade retroaktivt, då två undersajter till en av storstadstidningssajterna är avknoppade och därmed inte längre skall inbegripas i statistiken. Beslut om detta har tagits i samråd med IRM.

Om du har frågor kontakta gärna Fredrik Rogberg, Analyschef på TU, 070-957 40 32, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Share Link: Dela länk: Google Yahoo MyWeb Facebook Myspace