Dagspress.se är en tjänst från TU (Tidningsutgivarna), mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

tu_small

TU tar fram QR-kod generator

Tidningsutgivarna kommer inom kort att ta fram en QR-kod generator som ska underlätta för annonsörer som vill använda QR-koder i sina dagspressannonser. Tillsammans med Boldprinting Group, kommer man att testtrycka olika QR-koder för att ta fram rekommendationer för minimistorlekar och färgmöjligheter för QR-koder i dagspress.

- Allt fler annonsörer använder QR-koder för att öka värdet av annonsen. Användningsområdena är många - QR-koden kan kopplas till ett SMS som går direkt till annonsören, en länk till en kampanjsajt eller direkt till en köpsituation, säger Gunnar Borg, ansvarig för tekniska annonsfrågor på Tidningsutgivarna.

Genom att TU tar fram en QR-kod generator får branschen också möjlighet att visa reklambyråer och tidningarnas annonsproducenter vilka kreativa möjligheter som QR-koder i dagspress kan ge annonsören.

QR-kod generatorn är en mjukvara som skapar QR-koder via ett webbgränssnitt. QR-koden kan sedan laddas ner av den som exempelvis vill lägga in en QR-kod i sin annons.

INMA (International Newspaper Marketing Association) har skrivit en informativ artikel om QR-koder och dess möjligheter. Där finns också praktiska tips riktade till branschen. Bland annat är det av största vikt att tänka på att användaren sitter med just sin mobil – då vill man inte landa på en tung sajt som tar lång tid att ladda.

Läs mer om QR-koder på Wikipedia.

För att läsa av QR-koder behövs en QR-läsare som laddas ner till mobilen. TU rekommenderar i-nigma, som är välbeprövad och lättanvänd och som klarar av de flesta funktionerna som SMS, kalenderkoppling, e-post, textvisning, Youtube-länkar och andra url-länkar.

Ladda ner i-nigma från iTunes

Ladda ner i-nigma från Adroid Market qrcode

Om du har frågor om QR-koder eller om du har tips på bra exempel där QR-koder används - hör av dig till Gunnar Borg på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller 08-692 46 36.

Share Link: Dela länk: Google Yahoo MyWeb Facebook Myspace