Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

tu_small

TU:s specifikationer och inställningar

TU har tillsammans med ett antal dagstidningars annonsavdelningar tagit fram specifikationer för att skapa och hantera annonsmaterial. Specifikationen tillsammans med inställningsfilerna ger dig alla förutsättningar för att skapa korrekta annonser anpassade för svensk dagspress.

301-105_Jordgubbar

Adobe CS3 - Windows H2

 • Dagspressannonser H3  Hur man skapar en annonsfil som de flesta dagstidningar i Sverige kan hantera.
  Ladda ner Dagspressannonser PC.pdf
 • Dagspressbilder  Tips om bildhantering. Ladda ner dagspressbilder
 • Dagspress 2008 PC CS3   Hela paketet med inställningsfiler; TUNews07PDFXa2001.joboptions, fargpressen_v3_grey.icm, fargpressen_v3_2006.CSF, fargpressen_v3.icm, Dagspress07.kfp, Dagspress07.ppp. En specifikation med instruktioner om hur och var filerna ska läggas.
  Ladda ner Dagspress 2008 PC CS3.zip

Adobe CS3 - Mac

 • Dagspressannonser  Hur man skapar en annonsfil som de flesta dagstidningar i Sverige kan hantera.
  Ladda ner Dagspressannonser Mac.pdf
 • Dagspressbilder    Tips om bildhantering. Ladda ner dagspressbilder
 • Dagspress 2008 Mac CS3     Hela paktetet med inställningsfiler; TUNews07PDFXa2001.joboptions, fargpressen_v3_grey.icm, fargpressen_v3_2006.CSF, fargpressen_v3.icm, Dagspress07.kfp, Dagspress07.ppp. En specifikation med instruktioner om hur och var filerna ska läggas.
  Ladda ner Dagspress 2008 Mac CS3 (zip)

 

Share Link: Dela länk: Google Yahoo MyWeb Facebook Myspace