Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

tu_small

Orvesto Internet200-250_tangentbord

ORVESTO INTERNET. Orvesto Internet är verktyget som mäter webbplatsers räckvidd på individnivå. Det är TNS SIFO som har utvecklat Orvesto Internet i samråd med Nätmät, som är en arbetsgrupp inom TU. Mätningen redovisas på veckonivå en gång i månaden.

Panelmätning

Resultatet bygger på en panelundersökning och informationen har inhämtats genom att surfandet hos ca 18 000 boende i Sverige i åldrarna 15-79 år har registrerats tekniskt.

Såväl panelmedlemmarnas surfande hemifrån som deras surfande från arbetsplatser registreras.

Definitioner

Individ
Räckvidd (uttryckt som % eller antal individer) som har besökt sajten under en genomsnittlig vecka under resp. mätt månad.

Spenderad tid
Genomsnittlig tid som individerna, som besökt respektive webbplats, tillbringat på sajten under en genomsnittlig vecka under resp. mätt månad.

Sidvisningar
Sidvisningar avser tusental.

Länk här till senaste tabellen. Ett urval av resultaten finns i menyn till vänster.

Komplement till Kia Index

Genom att mäta individer och samtidigt kunna ge information om användaren, är Orvesto Internet ett bra komplement till exempelvis Kia Index, som mäter unika webbläsare. Besökssiffrorna i Orvesto Internet är lägre än t ex Kia Index, eftersom en person som besöker en sajt både på jobbet och hemma registreras som två webbläsare hos Kia Index. I Orvesto Internet räknas det som en besökare eftersom det är samma person vid båda tillfällena.

Läs mer om Orvesto Internet hos TNS SIFO.