Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

Medier i SverigeLiten

Orvesto Internet

200-250_tangentbord

ORVESTO® Internet är verktyget som mäter webbplatsers räckvidd på individnivå. Det är TNS SIFO som har utvecklat Orvesto Internet i samråd med NätMät (en tidigare arbetsgrupp inom TU). Mätningen redovisas på veckonivå en gång i månaden.

I Orvesto Internet integreras Internet med övriga medier i SESAME®. Trafik-, räckvidd- och målgruppsdata levereras ända ner på bannernivå.

Länk här till senaste tabellen.

Utgångspunkten är ORVESTO® Konsument. Här samlas information in om undersökningsdeltagarnas användning av press, radio, TV och andra medier samt deras målgruppstillhörighet, på mycket detaljerad nivå.

Ur ORVESTO® rekryteras en internetpanel.

Panelmätning

Resultatet bygger på en panelundersökning och informationen har inhämtats genom att surfandet hos ca 18 000 boende i Sverige i åldrarna 15-79 år har registrerats tekniskt. Såväl panelmedlemmarnas surfande hemifrån som deras surfande från arbetsplatser registreras.

 

Definitioner

Individ

Räckvidd (uttryckt som % eller antal individer) som har besökt sajten under en genomsnittlig vecka under resp. mätt månad.

Spenderad tid

Genomsnittlig tid som individerna, som besökt respektive webbplats, tillbringat på sajten under en genomsnittlig vecka under resp. mätt månad.

Sidvisningar

Sidvisningar avser tusental.

Komplement till Kia Index

Genom att mäta individer och samtidigt kunna ge information om användaren, är Orvesto Internet ett bra komplement till exempelvis Kia Index, som mäter unika webbläsare. Besökssiffrorna i Orvesto Internet är lägre än t ex Kia Index, eftersom en person som besöker en sajt både på jobbet och hemma registreras som två webbläsare hos Kia Index. I Orvesto Internet räknas det som en besökare eftersom det är samma person vid båda tillfällena.

Läs mer om Orvesto Internet hos TNS SIFO.