Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

Medier i SverigeLiten

TU Internetbarometer Q3 2012 - Morgonpressen fortsätter öka på nätet

Morgontidningarnas annonsintäkter på nätet ökade med 12 procent under tredje kvartalet jämfört med motsvarande period 2011. Ökningen sker både för landsortpressen och för storstadpressen, men det är storstadstidningssajterna som nu drivit tillväxten med en ökning på hela 17 procent. Det är också storstadstidningarnas sajter som står för merparten av annonsintäkterna.

Annonsintäkterna för morgonpressens sajter uppgick sammantaget till 100 Mkr under tredje kvartalet, varav storstadssajterna stod för 60 Mkr och landsortssajterna för 40 Mkr. Det visar TU Internetbarometer som görs i samarbete med IRM och som redovisar nettointäkter från mer än 60 morgontidningssajter. Kvällspressajterna ingår inte i statistiken.

- Hittills i år har morgontidningssajternas annonsintäkter ökat med mer än 35 miljoner jämfört med samma period 2011. Om ökningstakten håller i sig under sista kvartalet kommer annonsintäkterna från nätet uppgå till mer än en halv miljard för helåret 2012, säger Fredrik Rogberg, analyschef på TU.

  tu internetbar q3-12

Vid frågor kontakta:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Analyschef Tidningsutgivarna, 070-957 40 32

Share Link: Dela länk: Google Yahoo MyWeb Facebook Myspace